onsdag 18. september 2013

Videointervjuer: Hva er ditt PLN?

Av: Svend Andreas Horgen, HiST

I forbindelse med oppstarten av det nettbaserte faget PLN - personlig læringsnettverk (10 studiepoeng, IFUD1049) spurte jeg på Twitter (med lenke til et blogginnlegg) om det var noen som kunne tenke seg å bli videointervjuet og fortelle litt om sitt PLN. Og det var det! Jeg fikk raskt fem svar, og vi avtalte tidspunkt for noen minutters Skype-samtale.

I samtalen (video av den som snakket og meg) stilte jeg dem 4 spørsmål. Disse spørsmålene passer med ulike moduler i faget, og jeg bestemte meg derfor for å splitte opp hver video i 4 mindre deler. Det tok  mer tid enn jeg trodde å redigere slikt i ettertid. Neste gang skal jeg heller gjøre fire separate opptak heller enn å dele opp i ettertid. Uansett - nå har jeg ca 15 videosnutter totalt på 1-3 minutters lengde hver fra disse 5 intervjuobjektene (15? Er ikke 5 x 4 = 20? Joda, men noen svarte på flere ting i samme sleng og derfor ble det ikke fullt 20 totalt sett).

Her er de første 5 videointervjuene med temaet "Hva er ditt PLN". De neste videoene med temaene "Hvordan har du laget/utviklet ditt PLN", "Hvorfor bruker du PLN" og "Kan PLN brukes i undervisning" er ferdig produsert, men kommer i senere blogginnlegg.

Trine:


Mette:


Guttorm:


Kari:


Hans Jørgen:

Har du lyst til å bidra med erfaringene dine med PLN i et videointervju? Vi tar fortsatt i mot flere, og trenger særlig noen til å snakke i dybden om for eksempel nettverksbygging, relasjonsbygging, kommunikasjon, læringsstrategier og liknende.

2 kommentarer:

  1. Tipser om denne: http://guttorm.hveem.no/blogg/2013/04/fagleg-oppdatering-ti-rad-for-a-komma-i-gang-med-twitter-ndla-nkul/
    og ikkje minst denne:
    http://guttorm.hveem.no/kurs/dgd12_margreta_og_guttorm.pdf (Margreta = @margreta på twitter)

    SvarSlett
  2. Dette var veldig gode ressurser, Guttorm. Takk for at du delte!

    SvarSlett